Ercolano

Over Ercolano

Onze producten komen uit een lange traditie van houtbewerking, een familiebedrijf, geboren in de jaren 40, toen de vakman Orlando Ercolano ongelooflijk kunstwerk creëerde in zijn atelier in Sorrento. Zijn zoon Giuseppe verdiepte de belofte, professionaliteit en passie in elk object dat hij creëerde. De werkplaats werd een succesvolle fabriek onder leiding van de kleinzoon van de oprichter, Orlando, die samen met een team van managers, ingenieurs, informatici, marketingexperts, artiesten en technici de traditie voortzet met een moderne verfijnde touch.

Onze collectie sieradendoosjes, speeldozen, sigarenkistjes, tafelbladen, kleine meubels, op maat gemaakte producten komt voornamelijk tot leven door het artistiek ingelegde houtwerk, met veel aandacht voor details, extreme precisie, waarbij de aanraking van de vakmensen wordt gecombineerd met moderne technologie, om kostbare stukken te maken. We gebruiken natuurlijk hout – esdoorn, walnoot, donker mahonie, madrone, as, radicale walnoot, peer, bubinga, rover of gewoon eiken – natuurlijk getint hout, verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.

 

Doel

Ons doel is om de antieke passie voor vakmanschap te blijven verenigen met de hedendaagse smaak. We lanceren onszelf in nieuwe avonturen, van personalisatie, van het creëren van nieuwe ontwerpen, waarbij onze klanten in feite het product kunnen bestellen dat ze wensen.